+36 20 923 1186

Az ingatlan piac szebbnél szebb házat vagy lakást kínál a vásárlók számára. Rengeteg hirdetést találunk az interneten vagy a hirdetési újságokban. Kereshetünk terület, négyzetméter vagy árfekvés alapján – kinek mi az igénye.

Hónapokig tartó keresgélésről beszélünk. Közben a család folyton kalkulál, tervezget, ingatlanok sokaságát nézi meg. Van, ami nagyon kicsi, van, ami túl nagy, nem tetszik a környék, túl sok utazgatással járna az új otthon és a munkahely között.

Majd egyre jobban szűkül a kör, míg végre sikerül kiválasztani 3-4 megfelelő lakást vagy házat. Mielőtt végleg leteszi a család a voksát az egyik mellett, érdemes az alábbiakat végiggondolni:

Vajon az ingatlan megéri az árát? Mi van akkor, ha az ingatlan megvásárlása után fog kiderülni milyen rejtett hibák vannak? Vajon sokat kell az ingatlan felújítására költeni?

Az ingatlan szép, de jó lenne átalakítani. Mindez mennyibe fog kerülni? Egyáltalán megéri átalakítani, vagy zárjuk ki az ingatlant a lehetőségek listájáról?

Igen, de mi van akkor, ha megéri az ingatlan az árát? Sőt! Nagyon is! Szép állapotban van, a felújítást a jelenlegi tulaj megcsinálta.  Csak be kell költözni. Hmmm… És ha a tulajdonos mégsem végzett jó munkát?

Vajon az ingatlanos minden hibát elmondott nekünk? Egyáltalán tudja milyen hibái vannak az ingatlannak, vagy csak jóhiszeműen árusítja azt?

Rengeteg a kérdés és nagy a dilemma. Ilyenkor jó, ha az ember tudja, hová fordulhat segítségért. Egy tanácsadó, aki tudja és érti, milyen hibák merülhetnek fel. A tanácsadó egy olyan szakember, aki az építőiparban jártas. Pontosan tudja, mit és hol kell keresni, ha a hibákat kell feltárni. Mi ilyen tanácsadással foglalkozunk. (Klikk ide, ha többet szeretnél tudni erről)

Munkánk során találkoztunk számtalan olyan esettel, amikor a penészes falakat lefújták gombaölő szerrel, ami egy darabig eltüntette a penész foltokat, de pár hónap múlva ismét megjelent a penész a fal és a födém találkozásánál.

penészes fal

penészes fal (a kép illusztráció)

Az egyik új tulajdonos kénytelen volt tégláig leszedni a festéket és a vakolatot, majd újból vakoltatni. Ezután, mondanom sem kell, az egész helyiséget újból kellett festetni, mivel a javítás miatt a frissen festett falfelület eléggé elütött volna a régebbi festéstől. Ez az új tulajdonosnak több százezer forintos kiadást jelentett. Megspórolhatta volna a költséget, ha a vásárlás előtt segítséget kér tőlünk.

Egy másik ügyfelünk egy házat vásárolt meg. A nappali frissen festett falán egy alig látható repedés futott végig. Az eredeti tulajdonos elmagyarázta, a vakolat rosszul lett feltéve, az picit megrepedt, már évek óta így van. Ügyfelünk úgy gondolta, nem nagy baj, úgy is kifestik a házat, mielőtt beköltöznek, akkor kijavítják azt a hajszálrepedést. Pár hónap múlva kiderült, a repedés azért keletkezett, mert a ház alapja megsüllyedt. Ennek következtében a repedés akkora lett, hogy a falon ki lehetett látni a szabadba.

megsüllyedt alap (a kép illusztráció)

megsüllyedt alap miatt keletkezett kár (a kép illusztráció)

Hogyan lehetett ez a hibát helyrehozni? Az alap megerősítésével, majd a fal újbóli felépítésével. Gondolhatják, ez már borsosabb kiadást jelentett. (klikk ide, ha te sem szeretnél így járni)

Volt olyan ügyfelünk, aki úgy döntött kéri a segítségünket. Egy vályogházat kellett megnéznünk. Az ügyfélnek elmagyaráztuk, hol és milyen hibákat látunk, már így szabad szemmel. Kiszámoltuk és elmagyaráztuk, milyen javításokra lenne szükség, az körülbelül mennyibe kerülne. Már itt úgy döntött az ügyfél, nem éri meg neki az ingatlant megvásárolni, nem tudna a felújításra nagy összeget áldozni, főleg úgy, hogy a szabad szemmel nem látható hibák még nem kerültek feltárásra.

Egyik ügyfelünk egy lakást szeretett volna megvenni és átalakítani. A hibák feltárása után úgy döntött, megéri megvenni az ingatlant. A feltárt hibákat kijavíttatja az átalakítások során, így nem fogja megterhelni extra költséggel a pénztárcáját.

Hidd el el, rengeteget tudsz spórolni egy megfelelő szakemberrel. Nem mindegy mennyit költesz a hibák kijavítására. Rengeteg idegeskedéstől, felesleges pénzkidobástól tudod megkímélni saját magad. Klikk ide a részletekért >>>

Pin It on Pinterest

Share This