+36 20 923 1186

Dédszüleink, nagyszüleink idejében rengeteg vályogház épült. A vályogtégla olcsó, könnyen előállítható építőanyag volt. Manapság, a környezettudatos életmódnak köszönhetően ismét divatba jött a környezetbarát, természet közeli, olcsó fenntarthatóságú épületeket építeni, felújítani.

A vályog természetes, környezetbarát építőanyag. kemikáliától mentes, jól szellőzik, kiváló hőszigetelő tulajdonsággal bír. Páratechnikailag az egyik legtökéletesebb, emellett kiváló hőtároló – nyáron kellemesen hűvös, télen meleg. Egy jól szigetelt és karbantartott vályogház tökéletes közérzetet biztosít, jó benne lakni.

Mi az, amire vásárlásnál feltétlenül figyelni kell? Ha vályogházat szeretnél venni, mindenképpen szükséges szakemberrel megvizsgáltatni a szigetelés állapotát, illetve, hogy statikailag milyen állapotban van a ház. Szerencsére van mód az utólagos szigetelésre, így ha statikailag rendben van a ház, érdemes megfontolni a vásárlást.

Nézessük meg, milyen állapotban van a tető, valamint statikailag milyen állapotban van a ház.

A vályogház leggyengébb pontja, a nedves fal. Ha a fal nedves elveszti kiváló hőszigetelő képességét, a ház nyirkos és hideg lesz, könnyen penészesedik.

Fontos ellenőrizni a tetőt is. Egy elcsúszott vagy törött cserép mentén beázik a tető, ami szintén a falak vizesedéséhez vezet.

Milyen egy modern, környezet tudatos ház?

forrás: http://notapaperhouse.com/sutainable-living-earthships/

Pin It on Pinterest

Share This