+36 20 923 1186

Sokakban felmerül a tetőtér beépítésének lehetősége. Általában hálószobákat szoktak a tetőtérben kialakítani, de a többgenerációs házaknál konyhát, fürdőt, sőt nappalit is. Azonban nem kis dilemmát jelent az építtetőknek, tetőablakot vagy úgynevezett kutyaólat terveztessenek az építésszel. 

Kutyaól:

"kutyaól"

“kutyaól”

Esztétikailag nem túl szép látvány. Túl sok fényt nem enged a belső térbe. A tető és az ablak találkozásánál sok a szög és az illesztés. Gyakran befolyik a víz az ilyen helyeken, vagy télen megreked a hó, ami szintén beázáshoz vezet – ennek javítása sok költséggel jár.

Ha felújítás során szeretnénk kutyaólat kialakíttatni, ki kell bontani a tetőt, és át kell alakítani. A tetővel együtt a tetőteret is szét kell bontani. Statikus szakértőt mindenképpen kell hívnunk a munkához. Mivel a tető megbontásra kerül, a szarufákat ki kell váltani, különben összedől a tető. Arról nem is beszélve, hogy új tervrajzok kellenek, amit engedélyeztetni kell – ezek együttes összege milliós költségeket jelent.

Tetőerkély:

Átmenet a kutyaól és a tetőablak között. Zseniális találmány. Hasonló a funkciója, mint a kutyaólnak, de sokkal jobb, korszerűbb megoldás.

Tetőerkély

Tetőerkély

Több fényt enged be a szobába. Utólag is beépíthető. Mivel ez egy picit drága beruházás, érdemes tavasszal ellátogatni a Construma kiállításra. A viszonteladók 20-30%-os kedvezménnyel árulják ott termékeiket.

Tetőablak:

Ez a legolcsóbb. Könnyen beépíthető utólag is. Rengeteg fényt juttat a lakótérbe. Könnyű tisztítani, ugyanis a tisztításhoz külön forgatható az ablak. Kiválóan megoldható a szellőztetés is -szellőztető funkcióra állítva. Utólag is beszerelhető minden gond nélkül.

Tetőablak

Tetőablak

Manapság rendkívül nagy a választék, döntsünk megfontoltan.

Bővebben a Velux tetőablakokról itt találhat árakat és leírást >>>

Pin It on Pinterest

Share This