+36 20 923 1186

A legutóbbi lakásvásárlás előtti tanácsadásunk során egy igen komoly problémával találkoztunk. Az ügyfelem arra kért, nézzek meg egy félkész családi házat – amit szeretne megvenni – és legyek kíméletlenül őszinte, a hibákkal kapcsolatban. (Milyen hibák, mennyibe kerül a kijavításuk)

Az első ilyen – és egyben komoly probléma, hogy az építtető „elfelejtette” az alap talajnedvesség elleni szigetelését. Emiatt a főfalakba olyan mennyiségű nedvesség szívódott fel, amely meghaladja az egészségügyi határértéket. Hanyagság? Spórolás? Az ügyfél szempontjából már teljesen mindegy.

Mi történik, ha „spórolunk” a talajnedvesség elleni szigetelésen?

A helyiségekben állandó lesz a nedvesség és a penész. A penészes falakat állandóan javíthatjuk, a bútorok, a ruháink állandóan penészesek lesznek, nem beszélve a különböző egészségügyi problémákról, amit a penész okoz. (tüdőbaj, agyhártyagyulladás, stb. és még egy nem annyira aranyos háziállatkára is szert tehetünk)

Utólagosan lehet az alapot szigetelni?

Igen, lehet, de sajnos mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába.

A két leggyakrabban használt módszer az utólagos szigeteléshez:

Az egyik az úgynevezett injektálásos módszer, amikor is a falakat  átfúrják ( nem teljes vastagságukban) és a furatokba vegyi szigetelőanyagot  juttatnak. A végén pedig szárító vakolattal látják el a falfelületeket.  Létezik még fémlemezes besajtolás is, de erre nem minden fal alkalmas.

Milyen talajnedvesség elleni szigetelést ajánlok akkor, amikor még “időben” megtörténik a szigetelés?

A folyékony szigetelőanyagokat szoktam ajánlani ügyfeleimnek. Könnyű felvinni az alapra – elég hozzá egy teddy henger.

Ugyanakkor kiváló lemezszigetelő anyagokat is lehet vásárolni, azonban ennek felrakásához érdemes szakember segítségét kérni.

 

 

A kép forrása: Sulinet Tudásbázis

Pin It on Pinterest

Share This