+36 20 923 1186

Miután alaposan kitakarítottuk ereszcsatornát, kijavítottuk az esetleges hibákat, itt az ideje, hogy elgondolkodjunk az ereszcsatorna lombfogó hálóval vagy ráccsal történő lefedéséről. Ez miért jó? Mert a tetőről lemosódó levelek nem nem kötnek ki ismét a csatornában,  a jó öreg galamb-, és veréb családok sem építenek ide fészket tavasszal és nem hordják tele lommal.

lombfogó hálót az esőcsatorna tetejére kell felfogatni úgynevezett átfedő pálcikákkal, valamint az eresz szélére ragasztott tépőzáras anyaggal. A háló tekercsben kapható, könnyen méretre vágható és csak végig kell görgetni az ereszcsatorna tetején. Képzett szakember nem szükséges a háló felszereléséhez. Ezt bárki meg tudja oldani, aki minimális kézügyességgel rendelkezik.

Egy dologra érdemes figyelnünk, a lombfogó hálót síkban, kissé lejtve kell felszerelni. Ha nem így teszünk, a tetőről lemosódó levelek még az ereszcsatorna előtt felgyűlik, majd összetömörödve gátat alkot, ezzel megakadályozza a csapadékvíz távozását a tetőről.
A lombfogó rács különböző méretekben kapható. Ennek felszerelése sem igényel különösebb szakértelmet. A rácsot úgy alakították ki, hogy egyszerűen az ereszcsatornára felpattintható vagy ráakasztható legyen. Rozsdamentes anyagból vagy időjárás álló műanyagból készül.
Bár mindkettőt egyszerű felszerelni, én mégis inkább a lombfogó rács felszerelését javaslom. Nem kell attól félni, hogy nagyobb hó mennyiségétől behorpad, és ráadásul több évszakot bír ki.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This