+36 20 923 1186

Manapság, amikor a férfiak és a nők egyaránt kiveszik részüket a főzésből, egyre fontosabbá válik a praktikus, jó felszereltségű konyha, ami mindkét félnek megfelel.

Fontos megterveznünk, a leendő házunkban hová fog kerülni a konyha, annak mekkora lesz a területe, és azt hogyan rendezzük be. Miért? Mert a konnektorok, kapcsolók, lefolyók és vízcsövek ezek alapján kerülnek kialakításra.

Mini konyha, pici lakásba

Mini konyha, pici lakásba

El kell döntenünk, milyen tűzhely kerül beépítésre. Elektromos vagy gázüzemű? Hol lesz a hűtő és a mikró? Hol fogjuk használni a robotgépet, kenyérsütőt? Lesz-e mosogatógépünk?

Ha tudjuk, hol lesz a mosogató és hol fogjuk a zöldséget, húst feldolgozni, mivel ide több fény kell, mint a konyha egyéb részein. Megtervezhetjük azt is, hová és milyen világító berendezések (lámpák, fénycsövek, ledes szalag) fognak kerülni.

modern konyha

modern konyha

Akár zárt, akár amerikai konyhát tervezünk, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a konyha stílusa harmóniában legyen a ház és a többi helyiség stílusával.  Például egy rönkházban furcsán hat egy fémesen csillogó konyha.

Ha meglévő konyhánkat szeretnénk felújítani úgy, hogy nem csak a meglévő bútort cseréljük le, mindenképpen kérjük szakember segítségét. A lefolyók, a vízcsövek és a konnektorok, kapcsolók áthelyezése nem kevés költséggel jár, ráadásul a csövek nem biztos, hogy a konyhában áthelyezhetőek.

A konyhát mi magunk is megtervezhetjük egy ingyenes program segítségével, persze ez nem egy igazi terv, de vázlatnak, álmodozásnak tökéletesen megteszi. Ingyenes programot az IKEA oldalán találatunk.

Pin It on Pinterest

Share This