+36 20 923 1186

Költségvetés Csomag

Mi az a költségvetés?

A költségvetés megmutatja tételekre lebontva és minőségi követelményeket meghatározva, milyen munkát kell elvégezni az építés, felújítás során. Ez mennyibe fog kerülni  -> mennyi az anyagköltség és mennyi a munkadíj.

Új ház építése esetén kiviteli terv vagy engedélyezési terv alapján, felújítás esetén helyszíni felmérés vagy meglévő kiviteli terv alapján készítjük el a költségvetést.

Miért érdemes költségvetést készíttetni?

Ha nincs elkészített költségvetés, bizony könnyen előfordulhat, hogy problémák adódnak:
s
Nem várt költségek felmerülése,
s
Sok építkezés a megfelelő költségvetés hiánya miatt marad félbe, és hatalmas adósságot hagy hátra.
s
Felesleges idegeskedés
s
A Bank kíváncsi arra építési kölcsön igénylésekor, mennyi pénzt kell hiteleznie, és azt a hitelt kérő mire fogja elkölteni
s
kompromisszumok (olcsóbb csempét kell venni, már nem jut pénz parkettára, kevesebb pénz jut hőszigetelésre, stb.)
N
Költségvetéssel pontosan tudni fogod, milyen munkálatok elvégzése szükséges (pontosan meghatározva, tételenként kigyűjtve)

Mit nyújt a Költségvetés Csomag?

N
Igény szerint kérhetsz árazott vagy árazatlan költségvetést. A részletes, munkanemre bontott árazatlan költségvetés kiadható azoknak a kivitelező cégeknek, akik pályáznak a házad megépítésére. Így biztosítani tudod, hogy minden kivitelező ugyanolyan műszaki tartalommal adja át Neked a költségvetést, ezért ár alapján tudsz dönteni.
N
Munkánkat pontosan, és rövid határidővel végezzük el. A költségvetést 3 munkanapon belül elkészítjük
N
Tételes kigyűjtést kapsz, minőségi követelményeket meghatározva
N
Az általunk elkészített költségvetés a kivitelezés költségeiről kialakított állásfoglalás. Minőségi követelményeket határoz meg. Állásfoglalásunk alapján tisztában leszel azzal, milyen minőséggel/paraméterekkel rendelkező építőanyagokat ajánlatos felhasználni
N
Nem kell kompromisszumokat kötnöd a későbbiekben, pontosan tudni fogod, mire mennyit kell költened (Nem lenne jó, ha le kellene mondanod a kedvenc csempédről, mert csak az olcsóbbra jut pénz)
N
Az általunk elkészített költségvetés egy esetleges peres eljárásban megegyezik az építési költségként érvényesíthető összeggel.
N
Készítünk árazatlan tervezői költségvetést.

Miért lehet szükséged árazatlan költségvetésre?

Ha a kivitelezők saját maguk készítik el a költségvetéseket, nem csak árban lesz jelentős a különbség, de jelentős lesz a műszaki eltérés is. Ezáltal nem biztosított ugyanaz a minőség, ugyanaz a műszaki tartalom, így az elkészült költségvetések nehezebben összehasonlíthatóak. Ha viszont árazatlan költségvetést adsz nekik, a pályázóknak azonos műszaki tartalommal rendelkező dokumentumot kell kitölteniük. Az ár összehasonlítható lesz, tudni fogod, melyik kivitelezőt válaszd. Az is fontos, hogy a kivitelezők által ilyen módon kitöltött költségvetés egyben egy műszaki követelményt is meghatároz, ami egy későbbi peres eljárásban fontos iránymutató.

Mit értünk azonos műszaki követelmény alatt?

Például felújításnál egy szoba kifestése esetén meg van határozva, milyen feladatokat kell elvégezni. Vakolat lekaparása   -> igen, de mekkora felületen? A teljes szobában vagy csak ahol lepereg, lemálik? Ez miért történhet meg? Rossz a vízszigetelés? Dohosodás? Beázás? Ezek alapján, mielőtt új vakolat kerül a falra, milyen egyéb munkálatokra van szükség? Ha dohosodás miatt málik a vakolat, a kivitelező csak újból vakolja a falat vagy a megfelelő vegyszerrel le is kezeli a falat vakolás előtt? Ha van árazatlan költségvetés, bizony erre is kénytelen a kivitelező gondot fordítani.

A költségvetés műszaki követelményeket határoz meg. A költségvetés segítségével könnyebben tudsz a kivitelezők ajánlatai közül választani. Pontosan tudni fogod, milyen munkálatok elvégzése szükséges (pontosan meghatározva, tételenként kigyűjtve). Elkerülöd a nem várt költségeket, a felesleges idegeskedést. Egy jól elkészített költségvetéssel nem kell kompromisszumokat kötnöd. ÉéééééS!!!

Ne feledd, egy jól elkészített költségvetéssel százezreket spórolhatsz!!!

A csomag ára a várható bekerülési költség 0,05%-e, de minimum 25.000,-. Fizetésre átutalással van lehetőség. A fizetési határidő 3 naptári nap. Áraink az ÁFÁ-t nem tartalmazzák, cégünk mentes az ÁFA fizetése alól.
 

 

 

 


Apróbetűs: Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján jön létre. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheted (ugyfelszolgalat [kukac] kuckoguru.eu).  Felhívom figyelmedet, amennyiben élsz elállási/felmondási jogoddal, és a költségvetés elkészítését már megkezdtük, úgy a megkezdett óradíjak időarányosan levonásra kerülnek a visszatérítendő összegből (45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 26.§ (1) bekezdése alapján). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a “Megrendelem!” gombra való kattintással a BR Architect Kft-vel kötöd (1185 Budapest, Duna u. 37. )

Pin It on Pinterest

Share This