+36 20 923 1186

A kandalló és a cserépkályha nem csak praktikus fűtés eszköz, hanem egy berendezési tárgy is, mely formájával színével és stílusával meghatározó eleme a házunknak. Egy működő kandalló vagy cserépkályha békés, meghitt hangulatot teremt.

A kandallók és cserépkályhák az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítottak. Fejlesztői, tervezői arra törekedtek, hogy minél több fajta tüzelő eszközzel lehessen a kandallót és a cserépkályhát működtetni.

Kandalló vagy cserépkályha?

cserépkályha

cserépkályha

Mindkettő nagyszerű megoldás, ha csak egy, maximum két helyiséget szeretnénk fűteni. Amennyiben az egész lakás fűtését ezzel szeretnénk megoldani, akkor célszerű vízteres kandallót választani. Vízteres kandallóval még a melegvíz előállítását is meg lehet oldani.

Akár kandallót, akár cserépkályhát  választunk, figyelembe kell venni a már meglévő vagy építeni kívánt kémény fajtáját és átmérőjét is. Ha utólag építjük be a kandallót vagy a cserépkályhát, fontos szakemberrel megvizsgáltatni, van-e lehetőség a meglévő kéménybe bekötni, vagy új kémény építésére van szükség.

A minimum kémény “igény” nyílt égésterű, fatüzelésű kandalló esetében 200-250 mm-es, zárt tüzelésű kandalló vagy cserépkályha esetén 120/150-200 mm-es kémény szükséges.

Amennyiben nem tudunk, vagy nem szeretnénk meglévő kéménybe bekötni, és újat sem szeretnénk építeni, a legjobb megoldás egy elektromos kandalló. Sajnos közel sem ad akkora meleget, mint fatüzeléses társaik, de a látvány kárpótol bennünket.

épített kandalló

épített kandalló

 

Pin It on Pinterest

Share This