+36 20 923 1186

légkollektor a berendezésben keringő levegőt melegíti fel napenergia segítségével, majd csöveken keresztül a meleg levegőt visszajuttatja a fűtendő helyiségbe.

kollektort a ház déli oldalára érdemes felszerelni, vagy egyenesen a fűtendő helyiség külső falára, de a legjobb megoldás, ha a tetőn helyezzük el – akkor egész nap éri a napsütés. Amikor a nap megfelelő hőmérsékletűre melegíti fel a kollektorban keringő levegőt, ventilátor segítségével a meleg levegő átáramlik egy szűrőn, majd a pollenmentes, tiszta levegő visszajut az épületbe. A meleg levegőt lassan fújja be a rendszer, a klíma kellemes lesz, komfortos hőérzetet biztosít.

Sajnos a rendszer csak akkor működik optimálisan, ha tiszta napsütéses az idő. Ködös, esős időben, szürkületkor és éjszaka rásegítő fűtésre lesz szükségünk. Éppen ezért önálló fűtési rendszernek nem alkalmas, temperálásra viszont igen.

 

 

 

Jól hőszigetelt épület esetén, megfelelően méretezett légkollektoros rendszerrel, a fűtési költségek kb. 30 %-a spórolható meg.

1 m2 légkollektor felület 10 m2 alapterületű lakóteret tud felfűteni. Az ára 100.000,- és 300.000 ,- között mozog négyzetméterenként, ehhez természetesen hozzájön még a szerelés költsége is.

Megéri-e az árát? Összességében, ez az egyik legolcsóbb napenergiás fűtés-rásegítési rendszer. Egyszerű a szerkezete, túl sok karbantartást nem igényel –  légszűrőt /pollenszűrőt kell benne cserélni – ezért bátran kijelenthetjük, megéri az árát, befektetésünk hamar megtérül.

Működéséről itt egy rövidke videó

Pin It on Pinterest

Share This