+36 20 923 1186

Beköszöntött az ősz, és vele együtt a fűtési szezon. Azonban mielőtt először befűtenénk, egy pár dolgot még meg kell tennünk családunk egészsége és élete védelmében.

Az első és talán az egyik legfontosabb lépés a kémény kitisztíttatása. 

A kémények megfelelő karbantartása, és időszakos felülvizsgálata mindenkinek érdeke. A családi ház tüzek időnként a nem megfelelő műszaki állapotú kémények miatt következnek be, továbbá az ellenőrzések, tisztítások elvégzése egyes esetekben megelőzheti a szénmonoxid mérgezéseket és biztosíthatja energiatakarékos, kevésbé környezetszennyező tüzelést, amellett, hogy maximális égési kapacitást biztosítunk kályhánknak, kandallónknak.

Következő lépésként fontos a gázkazánok, gázüzemű fali melegítők, kandallók, cserépkályhák kitisztítása. Ezt jó, ha szakemberre bízzuk. A szakember a tisztítás után műszerrel is ellenőrzi, kerül-e veszélyes mennyiségű szénmonoxid a levegőbe.

A legutolsó, egyben legfontosabb lépés, hogy beruházzunk egy szénmonoxid mérő készülékbe. Lehet, hogy drága befektetésnek tűnik, de higgyék el nekem megéri. Lehet, hogy csak egész életükben egyszer lesz rá szükségük, de az az egy alkalom életet ment.

Pin It on Pinterest

Share This